شبکه ایران_ مجمع سالانه صندوق بین المللی پول در آستانه نشست سازمان ملل در حال برگزاری است. مهمترین مسائلی که در اجلاس امسال صندوق بین المللی پول مطرح می شود بحران اقتصادی اتحادیه اروپا، کاهش ارزش سهام در بورس های معتبر ، کاهش رتبه اعتباری آمریکا و بحران پولی یورو است که در واقع نشست امسال را سخت و سنگین کرده است.
همچنین مسئله رسوایی و جابجایی در ریاست این صندوق نیز یکی از موضوعاتی است که نشست امسال بانک جهانی را تحت تاثیر قرار داده است.
در آغاز این نشست صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد که در سال ۲۰۱۱ رشد اقتصادی آمریکا 1.5درصد و در سال ۲۰۱۲ رشد اقتصادی این کشور 1.8 درصد خواهد بود. این رقم ها نسبت به پیش بینی قبلی برای سال ۲۰۱۱ یک درصد کاهش نشان می دهد.
طبق این گزارش، صندوق بین المللی پول پیش بینی خود را برای ۱۷ کشور عضو منطقه «یورو» کاهش داد. طبق این پیش بینی رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۱، به ۱.۶ درصد و در سال ۲۰۱۲، به ۱.۱ درصد می رسد، این در حالی است که براساس گزارش ماه ژوئن صندوق بین المللی پیش بینی شده بود که رشد اقتصادی به ترتیب۲ درصد و ۱.۷ درصد خواهد بود.
براساس این پیش بینی، این نگرانی وجود دارد که کشورهای عضو یورو قادر به مهار بحران بدهی خود نبوده و نمی توانند در برابر امواج بی ثباتی دیگر مناطق از اقتصاد خود حفاظت کنند.
رشد اقتصادی آهسته برای کشورهای عضو یورو، باعث خواهد شد تا کشورهای اروپایی نتوانند بحران بدهی های خود را کنترل کنند.
صندوق بین المللی پول در گزارش خود می گوید، سیاستگذاران در آمریکا و اروپا باید قاطعانه به کاهش کسری بودجه اقدام کنند.
صندوق بین المللی می گوید : رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۲ به ۴ درصد کاهش می یابد، این درحالی است که این رقم در سال گذشته ۵ درصد بوده است. یکی عوامل موثر بر این کاهش، وضعیت نابسامان مالی در «منطقه یورو» اعلام شده است.
صندوق بین المللی پول درجریان بحران مالی در کشورهایی حوزه یورو مداخله کرده و به کشورهایی چون یونان، پرتغال و ایرلند کمک های مالی ارائه کرده است.
صندوق بین المللی پول همچنین تصریح کرده است، اقتصاد آمریکا با مشکلات طولانی مدت رو به رو است که فراتر از مسایلی چون افزایش بهای انرژی و اختلالات ناشی از بحران ژاپن هستند.
در گزارش صندوق بین المللی پول درخصوص آمریکا تصریح شده است: توان کارفرمایان برای ایجاد اشتغال و همچنین افزایش حقوق و دستمزد ناچیز است. بسیاری از شهروندان صاحب خانه، بیشتر از بهای واقعی خانه خود وام مسکن بدهکارند.
طبق این گزارش، این شرایط باعث شده است تا مصرف کنندگان هزینه های خود را کاهش دهند . این گزارش همچنین پیش بینی کرده است که احتمالا بیکاری در آمریکا به طور متوسط ۹ درصد خواهد بود.
وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی ایران نیز نمایندگان کشورمان در اجلاس صندوق بین الملی پول هستند. کارشناسان اقتصادی و بانکی کشورمان معتقدند ایران می تواند با موضوع بانکداری اسلامی نقش خود را به عنوان یکی از کشورهای مهم منطقه در این اجلاس ایفا کند.